Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία της Google για μια νέα διεθνή συνθήκη για το ίντερνετ

Υπογραφές μέσω διαδικτύου συλλέγει η Google για να κινητοποιήσει την διαδικτυακή κοινή γνώμη, με αφορμή επικείμενη διεθνή συνάντηση για μια σύμβαση που θα ρυθμίζει ζητήματα του διαδικτύου.
Η συνάντηση διοργανώνεται τον Δεκέμβριο από τα Ηνωμένα Έθνη και θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση μιας νέας διεθνούς συνθήκης για το ίντερνετ και τις επικοινωνίες. Η πρωτοβουλία της Google στηρίζεται στην οπτική της εταιρείας ότι οποιεσδήποτε αλλαγές για το διαδίκτυο πρέπει να λαμβάνονται με διαφάνεια και όχι σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με το υποστηρικτικό κείμενο της , αίτημα είναι το ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο και τυχόν ρυθμιστικές απόπειρες πρέπει να συμβαδίζουν με αυτό το αίτημα και να εξασφαλίζουν βήμα συμμετοχής στους χρήστες.
 
«Μερικές από αυτές τις κυβερνήσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών το Δεκέμβρη για να ρυθμίσουν το διαδίκτυο. Η ITU (International Telecommunication Union) φέρνει κοντά κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο για την επαναδιαπραγμάτευση μιας απαρχαιωμένης συνθήκης περί επικοινωνιών. Οι προτεινόμενες αλλαγές στην συνθήκη ενδέχεται να αυξήσουν τη λογοκρισία και να θέσουν την καινοτομία σε κίνδυνο», προειδοποίησε η Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου