Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η μισή Ελλάδα «μπλεγμένη» στους ιστούς του διαδικτύου

Το Διαδίκτυο έχει «τρυπώσει» πλέον στο 53,6% των ελληνικών νοικοκυριών σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Στην πλειοψηφία τους αυτές οι συνδέσεις και πιο συγκεκριμένα το 98,4% είναι ευρυζωνικές. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι έξι στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή το πρώτο τρίμηνο του 2012. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο κατά 4,6% σε σχέση με το 2011. Από τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, το 91,4% απάντησε ότι χρησιμοποιούν υπηρεσίες και πλοηγούνται τακτικά, δηλαδή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά διείσδυσης του Διαδικτύου αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Έδαφος φαίνεται ότι κερδίζουν και οι φορητές συσκευές σύνδεσης στο Διαδίκτυο, όπως «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες, καθώς το 22,5% του πληθυσμού ηλικίας 16 έως 74 ετών απάντησε ότι τις χρησιμοποιεί για να περιηγηθεί στον κυβερνοχώρο.

 Η έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναφέρει παράλληλα ότι έξι στους δέκα χρήστες, που είχαν πρόσβαση στο Ίντερνετ από τον Απρίλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2012, αναζήτησαν πληροφορίες σε ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών και προμηθεύτηκαν αιτήσεις, βεβαιώσεις ή και πιστοποιητικά μέσω αυτών. Τέλος, τρεις στους δέκα χρήστες απάντησαν ότι κάνουν διαδικτυακές αγορές, ποσοστό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011.


Πηγή: Saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου