Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Θα το δούμε και αυτό ; Ετοιμάζεται το Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών !!!

Mε βάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, το facebook είναι αρκετά δημοφιλές για τα παιδιά 12-13 ετών που είναι το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το συγκεκριμένο social media για να μπορεί να εισχωρήσει στον κόσμο του κάποιος χρήστης.
Οι ενήλικες περνούν μπροστά από τον υπολογιστή αρκετές…εργατοώρες . Ανανεώνουν τις προσωπικές τους σελίδες, ανεβάζουν ποστ, κάνουν σχόλια. Γενικώς η ζωή τους κινείται γύρω από τα social media.
Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά βρίσκονται στο Facebook και μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές σε ηλικίες γύρω στα 12-13 το οποίο είναι και το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το Facebook. Όπως φαίνεται όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να απευθυνθεί και σε μικρότερες ηλικίες με απαραίτητη την γονική συναίνεση όμως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, το Facebook προτίθεται να δέχεται και επισήμως ανήλικους χρήστες, με την έγκριση του γονέα ή κηδεμόνα.

 Πιο συγκεκριμένα, αν και ήδη αρκετά παιδιά κάτω των 13 ετών -που είναι το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το κοινωνικό δίκτυο- διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, εξαιτίας της δυσκολίας να ελεγχθεί η πραγματική τους ηλικία, δημοσιεύτηκε σήμερα μία ευρεσιτεχνία, η οποία περιγράφει ένα πατενταρισμένο σύστημα που θα επιτρέπει στους γονείς να εγκρίνουν και να εποπτεύουν τους λογαριασμούς που θα ανοίγουν τα παιδιά τους στο Facebook.
Έτσι, σύμφωνα με το σύστημα που ετοιμάζεται να λανσάρει το Facebook, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους, καθώς και την σχέση τους με το παιδί πριν επιτραπεί η δημιουργία του λογαριασμού ενός παιδιού.
Στη συνέχεια, μετά τη δημιουργία λογαριασμού, οι γονείς θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία γονικού ελέγχου, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, την έγκριση αιτημάτων φιλίας και εφαρμογές τρίτων και παιχνίδια όπως το Farmville και το Candy Crush.
Μάλιστα, οι παιδικοί λογαριασμοί θα διέπονται από αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και θα απαιτούν την έγκριση γονέα για τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα.
Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι προτού κυκλοφορήσει το «Facebook για παιδιά» θα πρέπει να λάβει μια σειρά από εγκρίσεις από κυβερνητικούς οργανισμούς προστασίας ανηλίκων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου