Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νέα Εκθεση για την χρηση κινητου και διαδικτυου απο τα παιδιά



Μια νέα έκθεση δημοσιεύτηκε  με θέμα « κινητή πρόσβαση στο Internet και τη χρήση μεταξύ των παιδιών στην Ευρώπη » . Η έκθεση περιλαμβάνει τα πρώτα αποτελέσματα της ποσοτικής μέρος της έρευνας , με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητή χρήση του Διαδικτύου και την πρόσβαση των παιδιών στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Δανία , Ιταλία, Ρουμανία , Ηνωμένο Βασίλειο ) που συμμετέχουν σε αυτή την έρευνα . Διερευνά το πώς , πού και σε ποια ηλικία τα παιδιά πηγαίνουν σε απευθείας σύνδεση , και ποιες δραστηριότητες ασκούν στο διαδίκτυο .


 Τα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνουν :

 Η μέση ηλικία της πρώτης χρήσης του διαδικτύου εξακολουθεί να μειώνεται , είναι τώρα 8 ετών στις τέσσερις χώρες . Ωστόσο , η ηλικία στην οποία τα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κυμαίνεται σταθερά από τη χώρα , ηλικιακή ομάδα και , σε μικρότερο βαθμό , ανάλογα με το φύλο .
Τα παιδιά  ολοένα χρησιμοποιουν και περισσότερο το κινητό , το  53 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 9 έως 16 είναι κάτοχα smartphone , και το 48 τοις εκατό χρησιμοποιήει το διαδίκτυο .Το 26 τοις εκατό των παιδιών που χρησιμοποιούν smartphones τους, όταν είναι έξω και όταν είναι στα  δωμάτια τους  39 τοις εκατό .Κοινωνική δικτύωση βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των δραστηριοτήτων που γίνονται σε καθημερινή βάση ( 58 τοις εκατό των ερωτηθέντων επισκέπτονται το προφίλ τους σε site κοινωνικής δίκτυο πολλές φορές την ημέρα ή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου