Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία της Eurostat για τη χρήση του Διαδικτύου ως μέσου ενημέρωσης, αλλά και εργαλείου για καθημερινές εργασίες τα οποία αναδεικνύουν εντυπωσιακή άνοδο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Συνολικά η έρευνα καταγράφει ότι το 77% των νοικοκυριών της Ευρώπης διαθέτει πλέον σύνδεση Internet ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το 46% που είχε καταγραφεί το 2006.

Στην Ελλάδα, σύνδεση στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι διαθέτει το 54%. Εξ αυτών ευρυζωνικές συνδέσεις διαθέτει το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου, ένα 38% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό. Όσον αφορά την χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης των πολιτών, ένα 59% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 10% γράφει και επιμελείται ή διαβάζει ιστολόγια (blogs).

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ η ανάγνωση και ενημέρωση μέσω Διαδικτύου αφορά το 61% των χρηστών, ενώ σε ορισμένες χώρες τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά. Στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία. Το 51% των χρηστών, εντός της ΕΕ, πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά, ενώ ο 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Γαλλία αναδεικνύεται ουραγός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καθώς μόλις το 38% των Γάλλων ενημερώνεται από το διαδίκτυο, ενώ μόνο το 40% των χρηστών στη Γαλλία συμμετέχει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης λίγο παραπάνω από την Τσεχία που κατέχει την τελευταία θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου