Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά απο το Διάδρασις

Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης από το Διάδρασις ,για τα παιδιά.
Οι κανόνες αυτοί απευθύνονται κυρίως στην προ-εφηβική ηλικία. Είναι πλέον πολύ διαδεδομένο στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα το φαινόμενο μεταφόρτωσης ( ανεβάσματος )προσωπικών δεδομένων- εικόνων και πληροφοριών - σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή!

1. Δεν θα δίνεις προσωπικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνσή σου, τον αριθμό τηλεφώνου, γονέων διεύθυνση, ή την επωνυμία και τη διεύθυνση του σχολείου σου, χωρίς την άδεια απο τους γονείς.

2. Να μιλήσεις με τους γονείς σου αμέσως αν συναντήσεις οποιαδήποτε πληροφορία που σε κάνει να νιώθεις άβολα.

3. Ποτέ δεν θα συμφωνήσεις να συναντήσεις κάποιον φίλο σου που μιλάτε στο διαδίκτυο χωρίς την άδεια των γονέων σου. Εάν οι γονείς σου συμφωνούν με την συνάντηση, προτιμότερο να γίνει σε δημόσιο χώρο και να φέρεις ένα γονέα μαζί.

4. Ποτέ δεν θα στείλεις προσωπική φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο χωρίς πρώτα να το ελέγξει ο γονέας σου.

5. Δεν θα απαντήσεις σε υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα ή αβολα. Δεν είναι δικό σου λάθος αν πάρεις ένα μήνυμα σαν αυτό. Το προτιμότερο είναι να ενημερώσεις τους γονείς σου αμέσως.

6. Θα μιλήσεις με τους γονείς σου, έτσι ώστε αν θες να ενεργοποιήσεις τη μετάβαση σε απευθείας σύνδεση ή την πλοήγηση απο το κινητό τηλέφωνο. Μαζι τους θα αποφασίσετε την ώρα της ημέρας που μπορεί να βρίσκεσαι σε απευθείας σύνδεση, το επιτρεπτό χρονικό διάστημα και τους ενδεδειγμένους ιστότοπους που μπορείς να επισκεφθείς.Η συμβουλή των γονέων και η τήρηση των κανόνων που θέτουν αποτελούν προυπόθεση για την έναρξη της περιήγησής σου.

7. Δεν θα αποκαλύψεις τους κωδικούς πρόσβασης σου σε κανέναν (ούτε και στους καλύτερούς σου φίλους), εκτός από τους γονείς σου.

8. Θα ελέγξεις με τους γονείς σου την ενδεχόμενη λήψη ή εγκατάσταση λογισμικού ή πριν κάνεις οτιδήποτε που θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας και την κινητή συσκευή ή να θέσει σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς σου.


9.Θα λειτουργείς πάντα βοηθητικά απέναντι στους γονείς σου σε σχέση με την δική τους εξοικείωση με το διαδίκτυο και τις παροχές του στον ψυχαγωγικό και στον ενημερωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου